Een soepele bedrijfsovername binnen de familie

Gepubliceerd: 11-07-2017

pexels-photo-284846.jpeg

Staat er bij u in de nabije toekomst een bedrijfsovername op het programma? Een mooie uitdaging, waarbij veel verschillende aspecten geregeld moeten worden tijdens het gehele proces. Het komt regelmatig voor dat een bedrijf niet wordt overgenomen door een externe partij, dat de overname binnen de familie plaats vindt. In dat geval komt er een belangrijk aspect bij, namelijk de emoties binnen de familie. Companiez begeleid en realiseert al jaren bedrijfsovernames en heeft daarbij ook veel ervaring met overdracht binnen de familie.

Bedrijfsoverdracht op maat

Voor een bedrijfsovername binnen de familie is een proces op maat van belang. Er moet bepaald worden wanneer, hoe en aan wie de ondernemer zijn bedrijf wil overdragen. De juiste begeleiding, adviezen en kennis zijn dan belangrijk. Companiez biedt dit voor u, en houdt daarbij rekening met een aantal aspecten die in het bijzonder voor families geldt. Een van de eerste belangrijke dingen is het waarom. Het is van belang dat er draagvlak binnen de familie is en dat ook degene die niet direct betrokken zijn en/of het bedrijf niet overnemen toch meegenomen worden in het proces. Zeker om onduidelijkheden te voorkomen binnen een familie.

Betrokkenheid

Het belang van de familie staat vaak in contrast met het belang van de onderneming. Echter bij een bedrijfsoverdracht kunnen een aantal belangen verschillend zijn. Dit vraagt om het juist managen van de formele en informele belangen en deze juist in lijn te krijgen waarbij alle partijen gediend zijn. Companiez zorgt dat het overnameproces vlekkeloos verloopt, voor u en uw familie. De overname vergt een specifieke benadering. Een belangrijk onderdeel is de focus op onderlinge verhoudingen van de betrokkenen en de familieband. Vanzelfsprekend dient alles goed geregeld te zijn en alle partijen voldoende betrokken.

Start tijdig met het proces

Komt de overname van uw bedrijf steeds dichterbij? Het traject van bedrijfsopvolging neemt gemiddeld vijf jaar in beslag. Van oriënteren tot realiseren en alles wat daartussen zit op het gebied van accountancy, structurering, financiering en juridische documentatie. Juist omdat het moeilijk is om voor sommige ondernemingen om met de emoties rondom de overname te dealen, is het slim om tijdig te starten met het proces. Door de tijd te nemen, voelt men geen druk en kan er goed over beslissingen worden nagedacht.

Companiez realiseert ook uw bedrijfsoverdracht of bedrijfsovername. Begin vandaag nog en bel ons voor een kennismaking op +31 (0)88 0226 800

 

Terug

 

Laatste blogs

De voor- en nadelen van een licentie BV

pexels-photo-303324.jpeg

Een licentie BV houdt kortgezegd in dat het intellectueel eigendom zich niet in de werkmaatschappij ...

Lees meer

Structuur optimalisatie voor uw onderneming.

architecture-about-building-modern-158571.jpeg

Structuur optimalisatie van uw onderneming De juridische structuur van uw onderneming kan gebaseerd zijn op diverse facetten. ...

Lees meer