De financiering van een aan- of verkoop

Gepubliceerd: 10-07-2017

coins-currency-investment-insurance.jpg

Plannen om binnenkort uw bedrijf te verkopen? Of misschien bent u zelf op zoek naar een onderneming ter overname. Bij zowel het kopen als verkopen van een bedrijf, komt u in aanraking met de gehele bedrijfsfinanciering. Een uitdagende opgave, waarbij advies van een objectieve partij u zeker zal helpen. Er zijn voldoende mogelijkheden om kredieten en/of leningen te organiseren voor de aan- of verkoop van een bedrijf. Companiez helpt u met de voorbereidingen, onderbouwing en andere middelen om een dergelijke financiering op te zetten. In dit blog lichten we toe, wat daarvoor nodig is.

Een investeringsplan opzetten

Een van de eerste stappen die we samen met u gaan zetten, is het opstellen van een investeringsplan. Dit is een onderdeel van het businessplan. De grote hamvraag bij dit plan is dan ook; wat zijn de investeringskosten en hoe kunnen deze gedekt worden. Als eerste worden dus de verwachte investeringskosten in kaart gebracht. Welke kosten zijn er verbonden aan de bedrijfsovername en waarop zijn deze kosten gebaseerd. Vervolgens wordt er gekeken naar de huidige financiële situatie. Wat is uw eigen vermogen? Het eigen geld en kapitaal dat de ondernemer in de onderneming zal steken. Is er ook sprake van een vreemd vermogen? Hierbij kan onderscheid worden gemaakt in kort vreemd vermogen en lang vreemd vermogen. Wanneer dit alles in kaart is gebracht, wordt de balans van de financiering van de bedrijfsovername volledig ingevuld.

Bancaire financiering

Met een goed businessplan, kunt u vervolgens de stap maken naar een bank. Het kan zijn dat een bank niet de gehele financiering op zich neemt. Is dit het geval dan kan Companiez u naast de bancaire financiering helpen met het opzetten en regelen van andere alternatieven zoals crowdfunding en private equity. Een dergelijke maatschappij kan u een additioneel vermogen ter beschikking stellen. Companiez heeft veel ervaring met dergelijke partijen en adviseert u graag over de verschillende vormen van bedrijfsfinanciering.

 

Uw financiering ook graag goed regelen? Companiez helpt u verder!

 

Terug

 

Laatste blogs

De voor- en nadelen van een licentie BV

pexels-photo-303324.jpeg

Een licentie BV houdt kortgezegd in dat het intellectueel eigendom zich niet in de werkmaatschappij ...

Lees meer

Structuur optimalisatie voor uw onderneming.

architecture-about-building-modern-158571.jpeg

Structuur optimalisatie van uw onderneming De juridische structuur van uw onderneming kan gebaseerd zijn op diverse facetten. ...

Lees meer