Structuur optimalisatie voor uw onderneming.

Gepubliceerd: 13-11-2017

architecture-about-building-modern-158571.jpeg

Structuur optimalisatie van uw onderneming

De juridische structuur van uw onderneming kan gebaseerd zijn op diverse facetten. De ene bekijkt zijn structuur het vanuit een fiscaal oogpunt, de andere ondernemer vanuit een bedrijfseconomische invalshoek. De vraag die we dan ook vaak stellen aan ondernemers is; kunt de achterliggende gedachte van uw juridische structuur onderbouwen? Vaak is het antwoord dat de structuur jaren geleden is ontstaan vanuit fiscaal oogpunt, op advies van de accountant. In deze blog gaan we hier dieper op in!

Een structuur gaat meerdere jaren mee

Een structuur van een onderneming gaat meerdere jaren mee, maar soms ontwikkelt een bedrijf zich op een manier waarbij de gekozen structuur niet optimaal is. Keuzes die vijf jaar geleden zijn gemaakt, zijn gebaseerd op marktontwikkelingen en de visie van destijds. Is uw online aanwezigheid inmiddels vergroot ten opzichte van enkele jaren geleden? Zijn er economische veranderingen geweest die van belang zijn? Grote kans dat uw huidige structuur niet meer optimaal aansluit bij die van toen. Was u destijds al eigenaar van uw webdomein? Is het intellectueel eigendom verpand aan een financier? Allemaal vragen die van belang zijn om de waarde van uw onderneming te behouden.

Het fiscale oogpunt

Het fiscale oogpunt wordt vaak aangehouden als opzet van de structuur. Een dergelijk advies is gekozen op basis van iemand die er verstand van heeft. Een andere ondernemer of adviseur heeft erover nagedacht, en geadviseerd om bijvoorbeeld te kiezen voor een fiscale eenheid binnen uw structuur. Op fiscaal gebied van belasting wilt u geen voordelen laten liggen, maar hoe werkt een fiscale eenheid in geval van een faillissement? Wie of welke ntiteit is er aansprakelijk voor fiscale aanslagen? Zorg dat u deze keuzes maakt op basis van kennis en ervaring van een specialist. En, houd de markt in de gaten waardoor u kunt inspringen op nieuwe trends, ontwikkelen of dalingen/groei in de economie.

We helpen u graag met het ontwikkelen van een gezonde onderneming. De financiële en fiscale structuur is enorm belangrijk. Houd de situatie in de gaten en vraag advies wanneer nodig.

Terug

 

Laatste blogs

De voor- en nadelen van een licentie BV

pexels-photo-303324.jpeg

Een licentie BV houdt kortgezegd in dat het intellectueel eigendom zich niet in de werkmaatschappij ...

Lees meer

Structuur optimalisatie voor uw onderneming.

architecture-about-building-modern-158571.jpeg

Structuur optimalisatie van uw onderneming De juridische structuur van uw onderneming kan gebaseerd zijn op diverse facetten. ...

Lees meer