The Funding Circle in gesprek met companiez.nl

Gepubliceerd: 26-09-2016

Funding Circle Companiez 2.jpg

Companiez.nl - marktplaats voor bedrijven

22 sep. 2016 door

Het MKB-landschap ontwikkelt zich razendsnel. Ook de vraag en het aanbod van bedrijfsovernames maakt daarbij een merkbaar positieve ontwikkeling door. Enerzijds kiezen doorgewinterde ondernemers er steeds vaker voor om op jongere leeftijd met pensioen te gaan, anderzijds is het groeiende aantal startende ondernemers nog altijd opvallend te noemen. Vraag en aanbod worden sinds dit jaar bij elkaar gebracht door een nieuwe speler op de markt: Companiez.

Bedrijf kopen/verkopen

In april 2016 startte Victor Streng deze marktplaats voor bedrijven. Zelf heeft hij een achtergrond in het bankwezen en accountancy advies. Het viel Victor op dat zowel de vraag als het aanbod naar overname-mogelijkheden al enige tijd een stijgende lijn vertoonde. Zo is het idee ontstaan om een centrale spil te worden op het gebied van het kopen en verkopen van bedrijven.

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de ondernemende babyboomers binnen nu en vijf jaar hun onderneming van de hand willen doen, bij het gros van deze ondernemers ontbreekt het alleen nog aan een opvolger. “Wij zijn gericht op het MKB en daarin maakt het niet uit hoe groot of hoe klein de onderneming is.” aldus Victor “Grote bedrijven maken vaak gebruik van een tussenpersoon en die vinden in veel gevallen altijd wel een koper binnen de markt. Het zijn juist de kleine- tot middelgrote bedrijven die daar mee stoeien. Deze ondernemers denken al snel: mijn zoon of dochter wil het niet overnemen, hoe ga ik nu de markt benaderen? Hoe kom ik aan de juiste koper? Dat zijn voor ons de perfecte klanten om te helpen.”

Bedrijfsspecifieke AdWords-campagne

Zowel kopers als verkopers van bedrijven kunnen op de website een advertentie plaatsen voor € 55,- per maand. Twee derde van dit bedrag wordt direct geïnvesteerd in de marketing en promotie van de desbetreffende advertentie. De ondernemers krijgen voor dit bedrag een gespecialiseerde AdWords-campagne die specifiek aansluit bij het bedrijf. Companiez werkt hiervoor samen met een partner die gespecialiseerd is in deze vorm van online marketing. Uit de advertenties die worden geplaatst op de website van Companiez pakken zij de juiste keywords en ontwikkelen zo een gespecialiseerde en op maat gemaakte campagne. Met een relatief kleine investering kan hiermee heel gericht de juiste doelgroep worden bereikt. Victor: “Door deze specifieke campagnes zijn de conversies hoog. Overnameprocessen duren over het algemeen lang maar we hebben nu al de eerste paar deals mogen linken.”

Companiez is opgezet als echt verbindingsplatform. Juist deze verbindende kwaliteiten onderscheiden het platform van de concurrenten. En over vijf jaar? “Over vijf jaar zijn we het grootste overname platform van Nederland en daarmee marktleider.”

Terug

 

Laatste blogs

De voor- en nadelen van een licentie BV

pexels-photo-303324.jpeg

Een licentie BV houdt kortgezegd in dat het intellectueel eigendom zich niet in de werkmaatschappij ...

Lees meer

Structuur optimalisatie voor uw onderneming.

architecture-about-building-modern-158571.jpeg

Structuur optimalisatie van uw onderneming De juridische structuur van uw onderneming kan gebaseerd zijn op diverse facetten. ...

Lees meer