Fonz voor Ondernemers

Fonz groter.png

Het vinden van de juiste financieringsmix!

Om uw onderneming te laten groeien is kapitaal een van de belangrijkste ingrediënten. Dankzij de huidige wet- en regelgeving is een kredietaanvraag een lastige klus geworden. Banken en andere kredietverstrekkers verwachten naast een goed ondernemersplan ook een uitgebreide liquiditeitsprognose. Bij het zoeken naar financiering lopen ondernemers vaak tegen de volgende vragen aan: Wat voor type financiering past het best bij mij? En wat voor partij? Hoe bepaal ik de juiste hoogte van de financiering? Hoe stapel ik de verschillende mogelijkheden zodat ik de beste financieringsmix voor mijn bedrijf krijg? Voorheen ging u met uw financieringsvragen naar uw huisbankier, maar tegenwoordig zijn er naast de bancaire financiering vele vormen van financiering. Bent u bekend met partijen als DAS-Bibby, Voldaan, Spotcap, Funding Circle en Collin Crowdfund?

Graag stellen wij ons kort voor: wij zijn Mark en Lisa van FONZ voor ondernemers, de financieringsspecialist in de regio. FONZ voor ondernemers heeft een uitgebreid netwerk aan financiers en helpt u bij het verkrijgen van de juiste financiering. FONZ voor ondernemers gelooft dat er voor elk goed project een financiering mogelijk is. Zo hebben wij voor onderstaande projecten een passende financiering gevonden bij Collin Crowdfund en Rabobank.

Testimonials: 
De Yoepplanter is duurzaam, verrijdbaar, modulair en dankzij een ingenieus ontwerp volledig te personaliseren voor wat betreft kleuren en materialen van de buitenpanelen. Het idee voor deze plantenbak is afkomstig van ondernemer Frank van Bokhoven. Zijn ergernis ten aanzien van de ervaringen met bestaande plantenbakken, moeilijk verplaatsbaar en een korte levensduur, inspireerde hem om de Yoepplanter te ontwikkelen. Meneer Van Bokhoven zocht financiering voor de productie van de noodzakelijke spuitgietmatrijzen en wilde hiervoor graag gebruik maken van crowdfunding, omdat hij ambassadeurs voor zijn producten zocht. Na een periode van openstelling voor de ‘’inner crowd’’ ging de Yoepplanter op 25-05-2016 live op de site van Collin Crowdfund. Het totale financieringsbedrag van €100.000 werd met een looptijd van 36 maanden tegen een rente van 7% binnen één kwartier volgeschreven.

De Heische Hoeve is een landelijk gelegen locatie met 3 zalen en 26 hotelkamers. Gasten kunnen in een voormalige boerderij genieten van een unieke beleving op het platteland van Brabant tijdens een vergadering, bedrijfsuitje of bruiloft. Naast de horeca-activiteiten worden er diverse streekproducten geproduceerd. Er worden kersen geteeld, er is een eigen distilleerderij annex whiskystokerij en een imkerij. De omzet van het bedrijf is jaarlijks groeiend door een sterke focus op duurzaamheid en streekproducten. De Heische Hoeve wil verder investeren op deze onderdelen. Om eind 2016 volledig energieneutraal te zijn en een mobiele outlet voor streekproducten te realiseren was er een financieringsbehoefte van €310.000. Van deze kredietbehoefte heeft Rabobank € 185.000 gefinancierd. Het overige deel is door Collin Crowdfund gefund. Met een looptijd van 60 maanden tegen een rente van 7% werd dit bedrag na een periode van openstelling voor de ‘’inner crowd’’ op 19-05-2016 geplaatst op de site van Collin Crowdfund. De financieringsaanvraag werd binnen 8 minuten volgeschreven.

Contactinformatie:

Terug naar specialisten overzicht